“Amsterdamse Juffers” lijst 17, deden mee aan de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Amsterdam

Nieuw in Amsterdam;

“De Amsterdamse Juffers”, een groep vrouwen die- net als in de tijd van de Amsterdamse Joffers -gezamenlijk optrekken met de Verkeersgroepen Amsterdam) voor de kunst en de stad Amsterdam. Anno 2018 zijn zij het niet eens met het huidige kunstbeleid in Amsterdam, voor het behoud van betaalbare Ateliers, inbreng nieuwe ideeen voor exposities, bij openbare aanbestedingen voorrang voor kunstenaars regio Amsterdam, geen verkwanseling van betaalbare huurwoningen, behoud van tramhaltes en tramlijnen en bevriezen parkeertarievenen verbeteren verkeer en vervoer algemeen! Het zijn een paar punten uit het verkiezingsprogramma.

Wie er inzitten; o.a. de kunstenaars Hedwig van der Heiden, Julia Winter,  Sophia Harms van Estrik, Nella Montfoort, designer Marion Forster, Alja Sonneborn en nog veel meer dames zoals Saskia Koppelaars-Siebers en Anja Swart die allen kunst- en cultuur steunen. En onvrede hebben met het huidige kunst- en cultuurbeleid en verkeer- en parkeerbeleid in Amsterdam.

Honderd jaar na de invoering van het vrouwenkiesrecht verzoeken de dames om op hen of andere dames te stemmen; alles onder aanvoering van Kunstkenner / creatief Anja Swart en de bekende creative director Gonny van Oudenallen, oud tweede kamerlid en eigenaar van een reclamestudio in Amsterdam.